குறிப்பிடபடவில்லை (வர்ம)

Metadata

License

Alternative Title

No tittle (Varma)

Content Type

Manuscript
Text

Type of Text

Verses

Date of Original Material

02/01/1933.

Era

20th century CE

Calendar

Kollam date (Malabar) : 17- 5- 1108

Language

Script

Description

The manuscript is formed of a text constituted of 41 palm leaves numbered from 1 to 41. It is in excellent condition and the text is complete.
The text, written in verses, describes thirty-two types of varma pressure or injuries which are : tilartta kālam, naṭcattira kālam, cevikuṟṟi kālam, piṭari kālam, uṟakka kālam, tummi kālam, aṭappa kālam, nēr varmam kālam, atticurukki kālam, ciṟiya atti curukki kālam, kalliṭai kālam, aṭakka kālam, mārpil eṭṭu varmam, caṅku tiri varmam, muṇṭellu varmam, mūttira kālam, vittu varmam, aṇṭa kālam, uḷḷu varmam, kārīṟal varmam, veḷḷīral varmam, caya varmam, kuḷir varmam, kaimuṭṭu varmam, moḻi varmam, maṇipanta varmam, tutikkai varmam, kavaḷi kālam, patakkal varmam, tuṇṭu varmam, āmai kālam, nāy talai kālam, muḻaṅkāl varmam, kōṉacaṉṉi varmam, kompēṟi kālam, pūmi kālam, and meytīṇṭā kālam.
The text provides also the formulation of some medicines.

Description in Tamil

1 முதல் 41 வரை எண் கொண்ட 41 ஓலைகளை உடைய ஒரு முழுமையான நூலாகும்.இது நல்ல நிலையில் உள்ள ஒரு ஒலையாகும்.
இந்நூல் விருத்த வடிவில் எழுதப்பட்டுள்ளது.32 வர்மங்களின் விபரங்கள் பற்றி கூறுகிறது.அவை : திலர்த்த காலம், நட்சத்திர காலம், செவிகுற்றி காலம், பிடரி காலம், உறக்க காலம், தும்மி காலம், அடப்ப காலம், நேர் வர்மம் காலம், அத்தி சுருக்கி காலம், சிறிய அத்தி சுருக்கி காலம், கல்லிடை காலம், அடக்க காலம், மார்பில் எட்டு வர்மம், சங்கு திரி வர்மம், முண்டெல்லு வர்மம், மூத்திர காலம், வித்து வர்மம், அண்ட காலம், உள்ளு வர்மம், காரீறல் வர்மம், வெள்ளீரல் வர்மம், சய வர்மம், குளிர் வர்மம், கைமுட்டு வர்மம், மொழி வர்மம், மணிபந்த வர்மம், துதிக்கை வர்மம், கவளி வர்மம், பதக்கல் வர்மம், துண்டு வர்மம், ஆமை காலம், நாய் தலை காலம், முழங்கால் வர்மம், கோணசன்னி வர்மம், கொம்பேறி காலம், பூமி காலம், மெய்தீண்டா காலம்.மேலும் சில மருந்துகளை பற்றிய தகவல் களும் கூறப்பட்டுள்ளன

Extent and Format of Original Material

Size of the manuscript : 29.3cm x 3.4cm. The palm leaves of the text are numbred from 1 to 41. There are two blank leaves placed at the beginning and two others at the end of the manuscript. The manuscript is in excellent condition.
The manuscript contains 45 palm leaves of 10 to 12 lines per leaf. It has no wooden boards.

System of Arrangement

No arrangement

Contributor

Stalish S.M. Shejo (Owner of the original material)

Location of Original Material

Stalish S.M. Shejo

Custodial History

The manuscript belongs to Shejo, a siddha practitioner residing in the village of Paloor, in Kanniyakumari district. It belong to Antoine Muttu Nātār who resided at Perumankuli (close to Paloor).

Series Name

Manuscripts from Kanniyakumari District (KK) [Stalish S.M. Shejo Collection]

Series Number

Series 1 : Shejo_KK

Level

File

EAP Project Number

EAP 810

Reference

EAP810_Shejo_KK_MSS1

Extent of Digital Material

91 TIFF images; size of the file : 2,76 Gb.

Date Modified

2016-02-16

Key

eap810_000251

Reuse

License

Cite as

குறிப்பிடபடவில்லை (வர்ம), in Digital Collections, Institut Français de Pondichéry, Manuscripts of Siddha Medicine, consulted on April, 11th 2025, https://digitalcollections.ifpindia.org/s/manuscripts/item/369571